Je bent aan het studeren en denkt: hè vereniging, bestuursjaar, wat is dat?

Ik zal het je vertellen. Ik zat in mijn 3e jaar. Druk bezig met mijn studie, want ja ik wilde goede cijfers. Eigenlijk wilde ik wel meer. Ik was kritisch op de manier van lesgeven, maar niet zo mondig dat ik klassenvertegenwoordiger was. Ik was meer observant.

Ik zag een mail voorbijkomen over opleidingscommissie, de mogelijkheid om kritisch te zijn op je opleiding en die ook daadwerkelijk te verbeteren. Interessant, maar ik ging er niet op in. Ik kende er niemand, het was te onbekend. Te ver buiten mijn comfort zone.

Totdat Seif Aljan mij vroeg of de opleidingscommissie niks voor mij was. Hij zat er namelijk ook in en vond dat ik er wel paste. Dus ging ik het doen, want hé ik had iemand die ik er kende!

Gelijk in het dagelijks bestuur als vice-voorzitter aan de slag. Totdat de voorzitter opstapte en ik alleen alles ging regelen. Ik kwam tot de conclusie dat het veel beter kon en ging in gesprek met onze OC-Ambassadeur Corné Zweerus.

Hij gaf me tips hoe ik beter contact kon leggen met opleidingsmanagers en hoe ik mijn OC leden meer kon motiveren. Toen zei hij ineens: ‘is een bestuursjaar bij MUST niks voor jou’? Ik was al lid sinds de Autumn Course maar deed er weinig mee. ‘Nee’ zei ik ‘dat is toch niks voor mij, ik ga afstuderen en werken’. Waarop Corné vroeg wat ik belangrijk vond en ik aangaf dat ik het belangrijk vind om te kunnen leren en groeien. Hij zei ‘bij MUST kun je proberen, ervan leren en groeien! Ik denk dat een bestuursjaar echt iets voor jou is’.

We hebben erover doorgepraat en uiteindelijk dacht ik ‘ja, een bestuursjaar bij MUST, dát past bij mij!’ Dus ik solliciteerde. Ondanks dat ik wist dat ik een baan aangeboden had gekregen na mijn studie. Ik wilde ook leren en mezelf ontwikkelen in een veilige omgeving.

solliciteer bestuur

Ik kan je een ding vertellen. Als er één keuze is in mijn leven waar ik geen spijt van heb, dan is het deze. Of je nou studeert, bijna bent afgestudeerd of al afgestudeerd bent, een bestuursjaar levert je een leerervaring op over jezelf en biedt je een geweldig netwerk voor in de toekomst.

Als ik het over mocht doen, dan had ik alleen maar bestuursjaren gedaan tijdens mijn studie.

Cropped Elize Dit blog is geschreven door Elize Schipper, Secretaris van Vereniging MUST, afgestudeerd Business Management, oud vice-voorzitter van GOC-Business.