Het was mijn derde borrel bij MUST, ik was gezellig aan het kletsen over mijn opleiding en hoeveel tijd ik eraan besteed. ‘Oh, dan kun je wel een bestuursjaar doen!’ riep Siham uit. ‘Een bestuursjaar?’ Riep ik. ‘Ben je gek ofzo?’

Dat ik überhaupt lid was van een vereniging verbaasde iedereen zich al over (en ik ook) maar bestuur, nee dat is niks voor mij. Naarmate ik langer en vaker naar must ging begreep ik steeds beter waarom ik überhaupt lid was geworden: ik voelde mij er thuis, de mensen waren open en bovenal: ik leerde er ontzettend veel. In deze plek waar ik mij veilig voelde begon een bestuursjaar steeds minder eng te klinken. En steeds meer als iets voor mij.

En toen begon het, de sollicitatieprocedure, na kort getwijfeld te hebben wist ik het zeker: ik wil leren, ik wil buiten mijn comfortzone gaan, maar bovenal wil ik mij inzetten voor MUST. Na een inwerktraject met toffe en leerzame trainingen stond ik op 17 september in een jurkje (en mensen die mij kennen weten dat dat uitzonderlijk is) voor minimaal 50 man te speechen, ik was voorzitter van MUST geworden. Het 13bestuur. Ik was bang, enthousiast, emotioneel maar bovenal trots. Wij met z’n vieren waren gekozen als bestuur van MUST. En dat was maar het begin.

Na het schrijven van een jaarplan zijn wij aan de slag gegaan, met onze doelen, portefeuilles en onze algemene taken, daar zijn wij nog steeds met heel veel plezier mee bezig. Elke dag leer ik, over mijzelf, over de vereniging en over werken in een team. En ik weet dat ik daar de rest van mijn leven profijt van ga hebben.

Ik weet nu zelfs eindelijk wat ik wil in de toekomst en waar ik goed in zou zijn. Ik doe dit allemaal met school ernaast, dat gaat voor mij goed, ik zal geen vertraging oplopen (afkloppen) het is druk, maar zo ontzettend belonend dat vertraging het zeker waard zou zijn. De combi is in ieder geval mogelijk.

Over 20 jaar, als ik terugkijk op mijn studententijd, zal ik zo ontzettend trots zijn op wat ik heb gedaan, wat ik heb bereikt en wat ik allemaal in deze tijd heb geleerd!

Dus nu is de vraag, durf jij het aan? Je hebt tot 16 april om te solliciteren! Schroom niet om vragen te stellen (thianna@verenigingmust.nl, 088-4818710).

Thianna TumbnailDit blog is geschreven door Thianna Noordzij, Voorzitter van Vereniging MUST, derdejaars Logopedie student, lid van OC Logopedie.